Selected:

HTC Vive PRO Full kit

1.125,-

HTC Vive PRO Full kit

1.125,-

of huren vanaf €170

  • Zakelijke offerte aanvragen
  • Installatie en support desk
  • 1 jaar garantie

Levertijd: 4 werkdagen

Productinformatie

De HTC Vive Pro is de tweede generatie van de Vive VR brillen en is zeer geschikt voor high-end trainingen, onboarding, showrooms en beurzen.

De HTC Vive Pro Full Kit wordt standaard geleverd met 1 Synchronisatiekabel, 1 link box, 2 DisplayPort kabels, 1 Usb-kabel, 1 Aansluitadapter voor VR-headset, 2 HTC Vive Controllers en 2 HTC Vive Pro sensoren.

De HTC Vive Pro werkt in combinatie met een PC op het Steam VR platform. Op Steam VR zijn veel interactieve applicaties beschikbaar die zeer goed te gebruiken zijn voor zakelijke doeleinde. Daarnaast is het draagcomfort verbeterd met een nieuw bevestigingssysteem. De HTC Vive Pro heeft een ingebouwde koptelefoon waardoor een externe koptelefoon niet meer nodig is. Dit zorgt voor minder kabels. De hoge resolutie van 2880 x 1600 zorgt voor de optimale VR experience.

Ten opzichte van de Oculus Rift S is de kwaliteit van de HTC Vive Pro display beter. Daarnaast is de roomscale tracking van de HTC Vive Pro van betere kwaliteit dan die van de Oculus Rift S. Een nadeel is dat de HTC Vive pro externe trackers nodig heeft voor roomscale VR.

Lees meer >

Voor - en nadelen

Geschikt voor complexe simulaties

Hoge resolutie van 2880 x 1600

Licht draagcomfort

Verstelbare lenzen

Roomscale VR

Grootste VR platform

Alleen geschikt met krachtige PC

Productspecificaties

DisplayDisplayAMOLEDMerkHTC
ControllerRefresh rate90HzGewicht470 gram
Ingebouwde audioBesturingssysteemWindows 7 of laterKleurBlauw
Stand aloneResolutie2880 x 1600MateriaalPlastic
InputGeïntegreerd microfoonGarantie1 jaar
SysteemeisenMinimaalAanbevolen
VideokaartNividia Geforce GTX 970 / AMD Radeon R9290Nvidia Geforce GTX 1070 / Quadro P5000 / AMD Radeon Vega 56
ProcessorIntel Core i5-4590 / AMD FX8350Intel Core i5-4590 / AMD FX8350
Werkgeheugen4GB RAM4GB RAM
BesturingssysteemWindows 7 of laterWindows 7 of later
Aansluitingen1 USB 3.01 USB 3.0

Standaard meegeleverd:
/><noscript><img class=
1x HTC VIVE PRO met 1x Microfiber doekje2x HTC VIVE Controller1x USB-c kabel, 1x Synchronisatiekabel, 1x DisplayPort kabel, 1x USB 3.0 kabel,
2x Micro USB kabel en 1x Synchronisatie kabel
1x Link Box stroomkabel, 2x Base station stroomkabel en 2x Oplader voor Controller1x AA batterijen1x Link Box, 1x Link Box mounting kit en 2x Base stationVR Expert Product Guide

Product Accesoires

Product services

Installatie

Installatie

Wij maken uw VR of AR bril startklaar door vooraf uw bril te configureren en de gewenste applicatie te installeren.

Meer informatie >
Support desk

Support desk

Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen met onze support desk zodat u zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Meer informatie >
Event support

Event support

Event support op locatie. Professionele ondersteuning bij het AR of VR gedeelte van uw evenement.

Meer informatie >

FAQ

HTC Vive Pro Full Kit

HTC Vive Pro Full Kit vs Oculus Rift S?

Wanneer je Oculus Rift S vs HTC Vive PRO plaatst dan valt als eerste op dat HTC bij deze luxe versie toch gekozen heeft voor losse tracking modules. Dit maakt het Vive systeem wat meer bewerkelijk om te installeren en configureren, het zorgt wel voor een ongeëvenaard nauwkeurige tracking vanuit alle richtingen. Daarnaast is het Lighthouse systeem ook uitbreidbaar, wat niet van toepassing is op de Rift S. Heel eenvoudig gesteld wanneer we de Oculus Rift S vs HTC Vive PRO plaatsen, kunnen we concluderen dat de Rift hoogwaardige Virtual Reality eenvoudig heeft gemaakt, en dat de Vive gaat voor optimale kwaliteit zonder concessies te maken. Daarnaast bedienen deze producten ieder hun eigen doelgroep.

Wat moet u doen als een van de basisstations niet detecteert?

Probeer de volgende methoden om het probleem op te lossen:

  • Schakel de basisstation uit en weer in.
  • Zorg ervoor dat u de basisstations correct hebt geïnstalleerd.
  • Als de basisstations problemen hebben om draadloos met elkaar te synchroniseren, is er mogelijk een obstakel in uw speelgebied.
  • Controleer of het gebruik van de synchronisatiekabel het probleem zou oplossen.
  • Start de SteamVR-app opnieuw op. Als u nog steeds een foutmelding krijgt, start u uw computer en de SteamVR-app opnieuw op.
Wat is de aanbevolen ruimte om de HTC Vive Pro te gebruiken?

De minimale ruimte om de HTC Vive Pro te gebruiken is 1,5 x 2 meter.

Welke alternativen zijn er?

Er zijn twee VR brillen die deels vergelijkbaar zijn; de Oculus Rift S en de Valve Index.

Oculus Rift S
Deze VR headset kan niet tippen aan de Pro uitvoeringen, hoewel dit systeem wel zonder externe trackers werkt wat behoorlijk wat voordelen biedt. Een PC of laptop is nodig om gebruikt te maken van deze vernieuwde Rift. Met name de scherpe prijs maakt dit een interessant en betaalbaar alternatief.

Valve Index
In veel opzichten is de Index vergelijkbaar met de Pro versie van de Vive, inclusief een prijs die aanzienlijk hoger ligt dan de VR bril van Oculus. Het voornaamste voordeel is het gebruik van superieure Knuckle controllers waarmee er nog meer mogelijkheden zijn voor interactie. Hier zijn alleen nog weinig apps voor beschikbaar, het betreft dan ook een nieuw systeem met een zeer lage marktpenetratie.

Bij een HTC Vive kopen zijn er volop mogelijkheden, met name voor zakelijk gebruik. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten verbonden kunnen zijn aan het Enterprise programma.

Welke HTC Vive kopen?

Dit merk heeft nog geen uitgebreid assortiment VR brillen, je kunt de HTC Vive kopen in een aantal basisconfiguraties die voor een deel uitbreidbaar zijn met accessoires. Daarnaast nemen we ter vergelijking ook de overige modellen op in onderstaand overzicht.

Vive
Een gamer thuis kan de standaard HTC Vive kopen met trackers en controllers. Deze configuratie werkt met de meeste PC VR spellen en biedt een ruimtelijke ervaring. Het model is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp uit 2016.

Vive Pro
Dit verbeterde ontwerp is specifiek ontwikkeld voor de professionele markt en biedt een aantal verbeteringen voor zakelijke toepassingen. De headset heeft een betere balancering en is comfortabeler om te dragen voor langere periodes achtereen. Er is standaard 3D ruimtelijke audio ingebouwd met een hoofdtelefoon. Het maximale bereik is 3.5 meter bij 3.5 meter.

Vive Enterprise
In veel opzichten is de Enterprise uitvoering gelijk aan de Pro versie, met als voornaamste verschil een groter bereik van 7 meter bij 7 meter dankzij de verbeterde tracking. Bij dit product wordt de prijs ook standaard zonder BTW vermeld om het zakelijke karakter te benadrukken.

Vive Pro Eye
De meest luxe uitvoering is voorzien van oogtracking, het systeem kan de beweging van de pupillen volgen. Dit kan gebruikt worden om specifieke interacties mogelijk te maken, het is ook een uitstekende manier om de kijkrichting te analyseren voor zowel wetenschappelijke als voor commerciële toepassingen. In dat geval is het wel vereist om een Enterprise overeenkomst af te sluiten met het Advantage programma.

Vive Focus
Dit is een draagbare uitvoering met inside-out tracking, in plaats van externe trackers te gebruiken. Ook is er geen koppeling met een PC nodig omdat alle benodigde hardware reeds ingebouwd is. Dit betekent wel een wat lagere kwaliteit in graphics en technische mogelijkheden. Met name de eenvoudige controller zonder ruimtelijke tracking beperkt dit apparaat voor geavanceerde VR toepassingen. Content voor dit platform wordt exclusief via VivePort aangeboden.

Vive Cosmos
Op dit moment is de Cosmos slechts aangekondigd en niet uitgebracht. Er zijn ook weinig technische specificaties bekend. De beeldresolutie zou superieur zijn aan andere modellen, er wordt ook weer gebruik gemaakt van inside-out tracking, maar ditmaal met VR controllers voor een verbeterde interactie.

Welke HTC Vive kopen? Dat is sterk afhankelijk van het gebruik. Voor thuis is de standaard editie al voldoende, serieuze hobbyisten en professionals zullen voor de Pro versie kiezen. Voor veelvuldig zakelijk gebruik ligt de Enterprise editie voor de hand. De Pro Eye uitvoering is een niche product die wel interessante mogelijkheden biedt mits hier maatwerk applicaties voor ontwikkeld worden.

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.