VR Film laten maken?


Wij maken hoogwaardige 360º VR films voor ieder budget.
Memorabele ervaringen die tot in de puntjes verzorgd zijn.
Alles op één plek. Van concept naar uitvoering en van productie naar presentatie.

Bouwstenen


Storytelling experience


Wij zijn een full service VR bedrijf. Dat houdt in dat wij het gehele proces, van concept tot productie, samen met je doorlopen. Het begint bij het creëren van een verhaal, waarin uw boodschap en doel duidelijk naar voren komen. Een sterk script en een helder storyboard zorgen voor een vliegende start.

Techniek


Wij maken altijd gebruik van de beste apparatuur en de meest innovatieve technieken. Rijdend, vliegend of onderwater maken wij de meest spectaculaire VR films. Met meer dan 50 producties op onze naam, blijven wij innoveren en zoeken wij in elke VR film een nieuwe uitdaging

Visual effects


Wij gebruiken visuele effecten om een extra dimensie aan de VR film te geven. Een digitale laag met extra informatie of spectaculaire effecten. Het toevoegen van animatie, 3D graphics en 2D media, zorgt ervoor dat er altijd wat te beleven is in de 360º video’s.

Virtual Reality film


Virtual Reality film laten maken

 

Vroeger was film in zwart-wit, zonder geluid en met een beperkt aantal beelden per seconde. Later kwam er geluid bij, kleur, widescreen en 3D. Nu is het tijdperk van Virtual Reality film aangebroken. Terwijl traditionele filmmakers geen raad weten met dit nieuwe medium, staan er innovatieve filmmakers op die volop experimenteren met deze nieuwe vorm van verhalen vertellen met beeld. Momenteel is de VR film industrie vooral nog het domein van documentaires, maar er komen ook steeds meer verhalende 360 video producties uit met indrukwekkend resultaat. Met Virtual Reality film wordt de kijker volledig in de film gezogen, wat een bijzonder effect heeft op de toeschouwer, lang nadat de film is afgelopen…

 

Hoe werkt een vr-film?

Normaal gesproken wordt een filmbeeld weergegeven op een plat, rechthoekig vlak op een bepaalde afstand van de kijker. Bij 360 video wordt niet alleen een uitsnede getoond, maar alle beeldinformatie om de camera heen. Voor, achter, links, rechts, boven en onder, alles wat je kunt waarnemen op de locatie is ook zichtbaar in het beeld. Deze opname wordt als een cilinder of een bol geprojecteerd, de kijker staat of zit in het midden van het beeld. Je kunt vrij rondkijken en ziet overal de video alsof je zelf op die locatie staat.

Voor de meest overtuigende Virtual Reality films heb je professionele camera’s nodig die stereoscopisch 3D vast kan leggen. Daarmee kun je ook diepte waarnemen. Je kunt alleen (nog) niet vrij bewegen in de virtuele ruimte, het is daarmee een beperkte vorm van Virtual Reality. Dit maakt het medium laagdrempelig voor het publiek, Virtual Reality film is de meest populaire vorm van VR content voor de diverse platformen.

 

Virtual Reality film mogelijkheden

Waar kun je 360 video voor inzetten? Hier zijn alvast enkele interessante toepassingen:

 

  • Een virtuele tour voor de toerisme sector als promotie voor vakantiebestemmingen.
  • Een muziekvideo van een artiest die wil opvallen met een bijzondere videoclip.
  • Een documentaire over een belangrijk onderwerp.
  • Een promotiefilm voor een ander project zoals een grote filmproductie.
  • Een viral video met een opvallende inhoud om de aandacht te trekken van een jong publiek.
  • Een concertregistratie of een andere voorstelling waarbij de sfeer van de locatie perfect tot zijn recht komt.
  • Een verslag van een sportevenement vanaf de middenstip of vanuit het publiek.

 

Virtual Reality film kosten 

Het is zover, je gaat een VR video maken! Maar waar moet je beginnen? De productie van een 360 video gaat heel anders in zijn werk dan een traditionele videoproductie. Er zijn specialisten die zich volledig hebben toegelegd op VR video, met soms verbluffende resultaten. Filmmakers die hun klassieke opleiding proberen toe te passen op dit nieuwe medium zullen merken dat de oude regels niet meer van toepassing zijn.

 

  • Concept voor de Virtual Reality film: Bij een traditionele film kun je met beeldwisselingen een verhaal vertellen, veel shots duren slechts één of enkele seconden. Deze manier van beeld montage werkt niet bij Virtual Reality film, dit werkt desoriënterend. Je zult langere opnames moeten maken waarmee de planning vooraf van groot belang is. Daarnaast kan het publiek volledig om zich heen kijken, hoe vestig je de aandacht op een specifieke locatie? En hoe houd je de cast en crew uit het beeld tijdens de opname? Door vooraf een goede planning te maken kun je de shots voorbereiden en de juiste opnames maken.
  • VR hardware: De keuze aan 360 camera’s is enorm, van heel eenvoudig tot zeer complex, van nauwelijks acceptabele kwaliteit tot cinema kwaliteit beelden, en van erg goedkoop tot enorm duur. Voor een blog op social media zullen de eisen niet zo hoog zijn, voor een muziekvideo, een bedrijfspresentatie of volledige Virtual Reality film ligt de lat een stuk hoger. Je gaat ook niet een commercial opnemen met een standaard webcam. Laat je vooraf goed adviseren over de hardware mogelijkheden, voor professionele producties is een 360 camera huren aan te bevelen, bij voorkeur in combinatie met een ervaren camera persoon of regisseur.
  • VR software: Wanneer de opnames voltooid zijn, wordt het tijd om de beelden te monteren. Bij een Virtual Reality film zijn de regels in de montage compleet anders dan bij een traditionele video. Hoe leid je de kijker? Waar plaats je de titels en grafische elementen? Maak je gebruik van positionele audio en hoe wordt dit gemixed? Gelukkig zijn er steeds meer VR plug-ins voor de populaire video montage programma’s, daarnaast komen er ook steeds meer gespecialiseerde softwarepakketten op de markt. Ook hier is de expertise van de editor van minstens zo groot belang als de kwaliteit van de software. De “best practices” voor VR video wijken sterk af van de traditionele videomontage technieken.

Heeft u ook een uitdaging voor ons VR video team?

NEEM CONTACT OP!

Hoe kun je een virtual reality film inzetten?


Marketing & Promotie

Ongekende betrokkenheid en share value met een uniek 360º perspectief.

Bekijk NCAP case

Rondleidingen & Trainingen

Maak complexe onderwerpen inzichtelijk en leer sneller en leuker met virtual reality.

Bekijk KNVB Case

Events & Instore

Creëer een unieke instore experience waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Bekijk Rituals Case

Het Proces


Van begin tot eind betrokken. Van idee naar uitvoering tot aan presentatie.

Ons team


Deze experts staan voor jou klaar. Zij hebben alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.

Heeft u ook een uitdaging voor ons VR film team?

NEEM CONTACT OP!