360 graden camera huren?


Zelf een 360º video schieten?
De Z- Cam is de ideale oplossing voor een eenvoudige en professionele productie.
Wij leveren deze schietklaar, maar helpen je ook graag met de productie.

Bouwstenen


Productie


In tegenstelling tot een GoPro set-up hoeft er maar één knop ingedrukt te worden om de opnames voor de 360 graden video te starten. De kwaliteit is bovendien beter dan de meeste andere camera’s. Omdat de camera technisch gezien simpel te bedienen is en je weinig rekening hoeft te houden met stitchlijnen, kun je je volledig focussen op het creatieve aspect.

Postproductie


De camera slaat de video op als vier aparte bestanden die in de postproductie gestitched moeten worden. Dit kan zelf gedaan worden gedaan met de Autopano suite software of worden uitbesteed. Het output bestand is geschikt voor standaard edit software zoals Premiere & After Effects.

Specificaties


Z – Cam S1 professionele virtual reality camera
4K resolutie @ 60fps
6K resolutie @ 30 fps

Tegen meerprijs (€125 per dag)

Monitor oplossing (Wifi, tablet & externe accu)

Specificaties

Gewicht: 0.65 kg
Materiaal: Aluminium
Stroom: AC Adapter & Batterij
Batterijduur: Circa 2 uur opnames (2 sets batterijen geleverd)
Opslag:  4 x 64 GB SD kaarten (goed voor circa 4 uur opnames)
Microfoon:  4 x gerichte microfoons
Aansluiting:  4 x hdmi voor live monitoren

Encoder: .h264
Bitrate: 60mbs

Overige Informatie


360 camera huren

 

De doorbraak van digitale video aan het eind van de jaren negentig van de twintigste eeuw, heeft de kloof tussen consument en professional enorm verkleind. Met een relatief goedkope camera kan een amateurfilmer beelden schieten die niet veel onderdoen voor professionele opnames. Datzelfde is nu te zien met smartphones die onder optimale omstandigheden bijna dezelfde kwaliteit leveren als (semi) professionele camera’s die veel duurder zijn. Nu zien we steeds vaker 360 camera’s verschijnen die een panorama beeld kunnen opnemen. Wanneer je regelmatig VR video of foto opnames nodig hebt, bijvoorbeeld een makelaar die huizen wil laten zien, kun je dan beter een 360 camera huren of toch zelf een 360 camera kopen? We zullen de opkomende 360 video trend eens nader onder de loep nemen.

 

Wat is 360 video?

Bij een traditionele video zie je een uitsnede van de werkelijke situatie, meestal in een 4:3 of 16:9 kader. Bij 360 video zie je het volledige beeld, je kunt helemaal ronddraaien alsof je daar zelf aanwezig bent. De toeschouwer bepaalt voortaan welk deel van het beeld interessant is, daarnaast kun je als kijker haast voelen wat er zich voor je ogen afspeelt. Er zijn verschillende soorten VR video waarbij de beeldkwaliteit een belangrijke rol speelt. Het aantal pixels bijvoorbeeld, voor “platte” video is 4K meer dan voldoende, voor 360 graden video is dat de ondergrens. Dan is er nog het verschil tussen 2D en 3D opnames, met diepte heb je veel meer het gevoel dat je daar aanwezig bent.

 

360 camera kopen

Je kunt al voor pakweg honderd euro een 360 camera kopen. Dat is meestal een opzet camera voor een smartphone die je panorama opnames laat maken. Er zijn ook camera’s die tienduizenden euro’s kosten, zoals de Nokia OZO. 360 Camera’s zoals de Z Cam serie en de Insta360 Pro zijn minder kostbaar, maar vallen voor de meeste gebruikers nog steeds buiten het betaalbare segment.

 

Waarom een 360 graden camera kopen?

Met zoveel mooie producten op de markt is het verleidelijk een 360 camera aan te schaffen, voor wie is dit de juiste keuze?

 

  • Een blogger of vlogger die snel met mobiele apparaten een 360 video wil opnemen en delen via social media.
  • Een makelaar die veel locaties in beeld moet brengen en slechts een beperkt budget heeft.
  • Hobbyisten die het leuk vinden de mogelijkheden van 360 graden video te ontdekken.
  • Freelance filmers die een VR camera inzetten om 360 foto en video content te produceren.

 

Voor toepassingen waarbij de kwaliteit van minder belang is, en de snelheid van publicatie voorop staat kan een 360 camera kopen de juiste keuze zijn. Voor serieuze producties met specifieke eisen op het gebied van kwaliteit is een 360 camera huren wellicht een betere optie.

 

360 camera huren

Je zal geen Insta360 Nano aanschaffen voor professioneel gebruik, maar een dure Z Cam opstelling is niet te verantwoorden. Een camera die ligt te verstoffen en weinig gebruikt wordt is geld verkwisten, je koopt ook geen verhuiswagen omdat je drie keer in je leven verhuist. Dan is een 360 camera huren de oplossing, niet alleen beschik je voor minimale kosten over een professionele kwaliteit camera, je hoeft ook niet rond te winkelen om de juiste keuze te maken. Hoewel ook hier vaak meer keuzes zijn, zal de aanbieder vaak één of enkele specifieke merken voeren.

 

Waarom een 360 graden camera huren?

Is huren beter dan kopen? Dit zijn de voornaamste voordelen van een 360 graden camera huren:

 

  • Het is niet nodig een keuze te maken uit de tientallen camera’s die momenteel leverbaar zijn.
  • De aanbieder verhuurt apparatuur die in de praktijk is getest, en de kwaliteit levert die je verwacht.
  • Bij een 360 camera huren heb je ondersteuning van de aanbieder, je staat er niet alleen voor.
  • Je kunt altijd gebruik maken van “the latest and greatest” apparatuur.

 

Wanneer je professionele ambities hebt is een 360 camera huren momenteel de meest voordelige optie. Deze industrie ontwikkelt zich zo snel dat kopen geen duurzame investering is.

 

VR video opname, montage en publicatie

Je kunt niet alleen de camera huren, een persoon die de camera bedient biedt ook voordelen. In tegenstelling tot een traditionele videocamera komt alles in beeld, dit vereist een compleet andere manier van filmen én denken. Na het maken van de opnames zullen de beelden ook verwerkt moeten worden, videomontage van panoramische video vergt ook specifieke kennis. En dan uiteraard de publicatie van 360 video, je wilt immers dat de uiteindelijke productie ook gezien wordt! De ketting is net zo sterk als de zwakste schakel, laat je vooraf goed informeren over de mogelijkheden.

Meer informatie over het huren van een 360º camera?

NEEM CONTACT OP!

Voorbeelden van 360º video's geschoten met de Z-Cam


Rituals

NCAP

ABN AMRO

Kosten 360 camera huren


De kosten voor het huren van een 360 graden camera zijn 375 euro per dag.
Indien u meerdere dagen wenst te huren, kunnen wij een speciale aanbieding doen.
De kosten voor de postproductie of assistentie op locatie bedragen 80 euro per uur.

Nu een 360º camera huren?

NEEM CONTACT OP!

Ons team


Deze experts staan voor jou klaar. Alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.