Uw event, volledig verzorgd.


Kennismaken met de zakelijke mogelijkheden van VR of AR? Medewerkers inspireren
met de praktische toepassingen van VR of virtual reality inzetten als publiekstrekker?
Wij helpen u bij het succesvol inzetten van VR of AR tijdens ieder evenement.

Wat biedt VR Expert?


Hardware

VR brillen zoals Oculus
Rift, HTC Vive, Gear VR
of Cardboards.

VR Sync

Iedereen beleeft
dezelfde ervaring op
hetzelfde moment.

Personeel

Tientallen representatieve
en getrainde medewerkers
staan voor u klaar.

Cardboards

Branded VR brillen:
neem de ervaring mee
naar huis.

Bouwstenen


Hardware


Wij kiezen samen met u de meeste geschikte oplossing voor VR hardware voor het evenement. Wilt u grote groepen tegelijk bedienen of een diepgaande workshop met enkele medewerkers? Wij stellen de experience speciaal voor u samen.

Wij verhuren:

 • Oculus Go
 • Samsung Gear VR + Galaxy s6 + koptelefoon
 • HTC Vive + PC  +Scherm
 • Oculus Rift + PC  +Scherm
 • AR Devices

Alle brillen worden gebruiksklaar geleverd inclusief software, games en/of video’s. Bezoek de pagina VR Bril huren voor meer informatie over de verschillende modellen.

Software


Of u nu wilt informeren, inspireren of simpelweg vermaken, wij hebben voor elk evenement een geschikte oplossing. Tientallen ervaringen, zowel zakelijk als vermakelijk.

Onze ervaren eventmanagers helpen u bij het kiezen van een passend programma. Samen met u zorgen wij voor een memorabel event met virtual reality.

Een soepel verloop en minder personeel nodig dankzij onze unieke event oplossingen:

 • Look and play: Eenvoudig en snel van start met een branded oplossing. Toon het logo van je merk en start de experience. Simpel om uit te leggen, probleemloos in gebruik.
 • VR Sync: Met één druk op de knop virtual reality content delen met oneindig veel devices. Met VR Sync deelt iedereen gelijktijdig dezelfde ervaring.
 • Livestream: Op zoek naar een uniek product tijdens je event? Livestream 360 graden content direct naar de kijkers via onder andere YouTube.

Event support


Onze professionele eventmedewerkers zorgen voor een soepel verloop van uw evenement en dragen zorg voor een aangename ervaring voor alle aanwezigen.Met meer dan 50 eventmedewerkers is geen uitdaging voor ons te groot.

Speciaal opgeleid om met VR & AR om te gaan en inzetbaar op ieder soort event. Met honderden succesvolle events in binnen-en buitenland het meeste ervaren VR team van Nederland!

Events, Verhuur en Workshop


Wij helpen u bij het organiseren van een memorabel event, voor enkele of voor honderden. Wij hebben een groot aanbod aan apparatuur en applicaties en stemmen altijd af op uw event en organisatie.

Speciaal ontwikkelde event oplossingen zorgen voor een soepele ervaring voor alle aanwezigen. Onze opgeleide eventmedewerkers assisteren op alle mogelijke fronten zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.
Wat kunnen wij u bieden?

Hardware. VR brillen zoals Oculus Rift, HTC Vive, Gear VR of Cardboards.
VR Sync. Met zijn allen dezelfde ervaring op hetzelfde moment
Personeel. Twintig speciaal getrainde medewerkers staan klaar.
Cardboards. Branded vr brillen; neem de ervaring mee naar huis

 

Service Events

 

Er zijn twee soorten evenementen; events die je bijblijven en events die je direct vergeet. Om met een evenement op de proppen te komen dat de bezoeker niet alleen boeit, maar ook een effect oplevert is niet eenvoudig. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie om beurzen en evenementen extra impact te geven, hierbij worden vaak flitsende visuals en bombastische audio voor ingezet. En dan zie je in sterk contrast een zaal die muisstil is, gevuld met genodigden die allemaal een VR bril dragen… Wat is hier aan de hand? Virtual Reality service events zijn de nieuwe manier om evenementen invulling te geven, met resultaten die veel verder reiken dan die middag of avond.

 

Hoe werkt Virtual Reality?

Met een VR bril wordt de wereld om je heen vervangen door een andere werkelijkheid. Dit kan een foto zijn, een video of een volledige computersimulatie met interactieve elementen. En ja, je kunt ook spelletjes spelen in VR. In tegenstelling tot Augmented Reality, waarbij er een laag over de werkelijkheid wordt gelegd, wordt je met VR naar een andere locatie gebracht. En dat terwijl je gewoon in een stoel kunt blijven zitten! Er zijn twee soorten VR ervaringen; een presentatie waarbij je volledig kunt rondkijken maar niet zelf hoeft te bewegen, en de 6DoF methode waarbij je vrij kunt rondlopen in de virtuele wereld. Beide methodes hebben hun eigen specifieke voordelen, voor Virtual Reality in groepen wordt doorgaans de meer eenvoudige vorm toegepast.

 

Social VR tijdens events

Sociaal en Virtual Reality vormen niet de meest voor de hand liggende combinatie. Je wordt met een VR bril immers volledig afgesloten van de buitenwereld. Toch kun je een gemeenschappelijke ervaring tot stand brengen tijdens VR service events. Bijvoorbeeld op deze manieren:

 

 1. De meest eenvoudige wijze om VR in een groep te gebruiken is een VR bril koppelen aan een externe monitor of projectiescherm. Er is een centrale gebruiker, de aanwezigen kunnen op een monitor meekijken. Dit soort service events zijn uitstekend om mensen naar een beursstand te lokken, en een gevoel van saamhorigheid of juist competitie tot stand te brengen. Naast de VR technologie zal er een specialist aanwezig zijn om de computer te bedienen, en de gebruiker te begeleiden.
 2. Een andere populaire vorm van Virtual Reality in een groep is de virtuele cinema. Steeds meer zalen richten zich op een bioscoop zonder scherm, de VR headset dient als virtueel cinema scherm. Naast theaters die speciaal ingericht zijn als VR bioscoop, is het ook mogelijk om service events in VR te organiseren. De bezoekers nemen plaats op stoelen, iedereen krijgt een mobiele VR bril en de presentatie wordt centraal gestart. Zo kan iedereen gelijktijdig dezelfde presentatie bekijken, met de vrijheid om individueel rond te kijken. Zo bied je een gemeenschappelijke ervaring waarbij elke deelnemer toch een uniek perspectief op de presentatie heeft.
 3. Nog een voorbeeld van sociale VR is het gebruik van speciale chat omgevingen zoals AltspaceVR en Facebook Spaces. Daarmee kun je communiceren met andere gebruikers, ongeacht waar deze personen zich bevinden. Je bent in deze virtuele omgeving niet beperkt tot je eigen uiterlijk, op basis van een custom avatar kun je elke vorm aannemen die je wilt. Dit is een heel bijzondere manier om social VR invulling te geven, in een veilige omgeving dankzij de aanwezigheid van professionals tijdens de service events.

 

Service events in VR

Virtual Reality is niet helemaal nieuw, het is wel een medium waar de meeste mensen nog niet zo bekend mee zijn. Daarmee is het een uitstekende manier om de aandacht van bezoekers te trekken, toch kan het ook verwarrend werken. Bij service events wordt er niet zomaar een Virtual Reality systeem tussen een groep verwarde mensen geplaatst, naast de hardware en software is er ook begeleiding aanwezig op de locatie. Op dit moment kijken veel mensen nog naar VR zoals de mensapen keken naar de Monolith in de Kubrick film 2001. Met interesse maar ook vol verwarring. Met een beetje begeleiding tijdens evenementen maak je van een Virtual Reality presentatie een memorabel event waar de bezoekers nog lang over zullen napraten.

 

Virtual Reality tijdens evenementen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om VR in te zetten tijdens evenementen, beurzen en presentaties. De beste keuze hangt sterk af van het publiek en de beoogde doelstellingen. Naast de aanwezigheid en begeleiding tijdens service events mag een goede planning vooraf ook niet ontbreken. Afhankelijk van de complexiteit van de presentatie is hier behoorlijk wat ontwikkelingstijd voor vereist. Het is daarom verstandig om in een vroeg stadium al de nodige expertise in te roepen om de Virtual Reality presentatie zo goed mogelijk invulling te geven.

Hoe kun je VR/AR inzetten op events?


Corporate Events

Geef een extra dimensie aan een presentatie of event. Betrek bezoekers en zorg voor een onvergetelijke ervaring.

Lees hier verder!

Beurzen

VR & AR zijn ongekende publiekstrekkers op elke beurs en hebben meer overtuigingskracht dan welke sales medewerker dan ook!

Lees hier verder!

Workshops

VR Experience LEF

Maak op een inspirerende en interactieve manier kennis met de mogelijkheden van VR & AR voor jouw organisatie.

Lees hier verder!

Heeft u ook een uitdaging voor ons event team?

NEEM CONTACT OP!

Voorbeelden van onze volledig verzorgde events.


KPN Digital Dutch

Meer dan 250 beslissingsmakers uit het bedrijfsleven werden gelijktijdig ondergedompeld in een unieke VR experience.

Bekijk KPN Case

Rijkswaterstaat

VR Experience LEF

Gedurende een tweedaags event maakten overheidsinstanties kennis met de nieuwste VR & AR ontwikkelingen.

Bekijk RWS Case

PwC

Wij organiseerden de afgelopen jaren meerdere events bij PWC, waar bezoekers op zakelijke én vermakelijke wijze kennismaakten met VR & AR.

Bekijk PWC Case

Ons team


Deze experts staan voor jou klaar. Alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.

Heeft u ook een uitdaging voor ons event team?

NEEM CONTACT OP!