Marketing & Promotie

Breng uw boodschap over zonder afleiding. De doelgroep volledig in het moment. Trek aandacht als nooit tevoren en laat een onuitwisbare indruk achter. Samen ontwikkelen wij memorabele experiences. Aansluitend op uw doelen, doelgroep en merk.

Wij geven brand experience een nieuwe betekenis met:

> Honkbal game voor Chevrolet
> Sneaker launch voor Adidas
> Een live event voor Serious Request

Events & Activaties

Val op en trek de aandacht in je winkel, op straat of tijdens een event. Installaties die opvallen en probleemloos werken. Concept, ontwikkeling en support. Volledig verzorgd, de hoogste kwaliteiten en future proof.

Wij trokken onder andere de aandacht met:

> In store experience voor De Bijenkorf
> Product activatie voor Rituals
> Beurs activatie voor Nikon

Contact

Experience concepten

In onze concepten combineren wij nieuwe technieken voor een onderscheidende ervaring. Continu zoekend naar nieuwe mogelijkheden en verrassende invalshoeken. Onze experiences zijn net zo gevarieerd als de vraagstukken van onze klanten. Wij brachten onze creativiteit samen in: > Product launch voor Huawei> Een in-store experience voor Rituals> Een toeristenattractie in New York

Training & instructie

Leer op unieke wijze. Simuleer complexe situaties in een gecontroleerde omgeving. Bespaar tijd, geld en breng lesstof tot leven. Wij leveren de content en apparatuur voor blijvend gebruik. Samen maken wij leren (weer) leuk.

Wij zorgen voor slimmer leren met:

> Mobile on-boarding game voor METRO
> Graafmachine simulator voor Loxam
> Assemblage applicatie voor STC

De technische oplossingen die wij bieden


Mobile applications

Schaalbare toepassingen voor mobiele apparaten

Desktop applications

Complexe simulaties voor specialistisch werk

Platforms

Complete oplossingen aansluitend op processen

Web-based

Online content voor laagdrempelige distributie

Ook een uitdaging voor onze Experts?

Neem contact op

Onze laatste VR & 360 projecten


Wie wij zijn


Altijd voorop lopend, met alle risico en resultaten van dien. Wij kennen de markt en behoeftes van onze klanten als geen ander. Daarom zijn onze concepten uniek, vooruitstrevend en future proof. Ons team bestaat uit jonge, gedreven talenten met torenhoge ambities. Een team met alles in huis; van concepting naar productie tot aan presentatie. Full Service Virtual Reality. Onze afdelingen:> Concepting> Development> Visual & 3D> Operations & events> Marketing & sales

Maak kennis met ons team

Hoe wij werken


Samen met onze klanten bedenken wij oplossingen met toegevoegde waarde op lange termijn. Het doel centraal, niet het middel. Wij groeien samen verder in deze wereld veranderende industrie. Van begin tot eind betrokken. Van idee naar uitvoering tot aan installatie en support. Een leidende rol in complexe wereld van immersive technologies. Onze Experts, uw resultaat.

Samen werken?

Met wie wij werken


"Working with VR Expert was a fantastic experience for us! From the very start we were impressed by their passion, innovation power, and professional management in the project. This continued throughout the entire design, production, and publication process. We are very happy with the results and looking forward to continue our great collaboration!" Dr. Ernesto Kiza - Head of Blended Learning at METRO AG

Ook samen werken?

Neem contact op

Meer informatie of een vrijblijvend advies? Ontdek en ervaar alle mogelijkheden in Utrecht.

Info


VR Expert
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
+31 30 71 16 158
info@vr-expert.nl

Veelgestelde vragen


Voor welke platformen ontwikkelen jullie vr applicaties en vr software?
Voort elk gewenst platform en device. Wij maken vr applicaties voor desktop devices zoals de Oculus Rift & HTC Vive. Deze zijn vooral geschikt voor technisch meer complexe toepassingen en/of situaties waarbij realisme en interactie belangrijk zijn. Daarnaast maken wij virtual reality voor mobiele devices zoals de Samsung Gear VR maar ook Apple en Android die ervaren kunnen worden met bijvoorbeeld Google Cardboard. Deze zijn worden vaak gebruik voor minder complexe toepassingen en 360 graden video.
Ontwikkelen jullie vr applicaties en vr software voor de Oculus Rift?
Ja wij maken applicaties voor de Rift, zoals bijvoorbeeld die van Loxam. Wij kiezen vaak voor de Rift wanneer het een zogenaamde ‘seated experience’ betreft. Hierbij staat de gebruiker niet op maar zit hij in een stoel. Lopen is met de Rift niet handig, hiervoor zetten wij de HTC Vive in.
Ontwikkelen jullie vr applicaties voor de HTC Vive?
Ja, de meeste desktop vr applicaties die wij ontwikkelen zijn gemaakt voor de Vive. De Vive is veruit onze favoriete vr bril omdat deze beschikt over het zogenaamde ‘room scale’. Hierdoor kan er dankzij sensoren rondgelopen worden door een ruimte. De Vive controllers bieden bovendien de mogelijkheid om te interacteren in virtual reality.
Ontwikkelen jullie vr applicaties voor de Samsung Gear VR?
Ja, de Samsung Gear VR is onze favoriete mobiele vr bril en wij gebruiken deze voor de meeste van onze applicaties en video’s. De goede beeldkwaliteit, besturingsmogelijkheden en de krachtige Galaxy telefoons bieden veel mogelijkheden voor vr ontwikkeling.
Ontwikkelen jullie vr applicaties voor Google Cardboard?
Ja, wij maken gebruik van de Unity Engine waardoor wij eenvoudig mobiele applicaties kunnen maken voor alle mobiele devices. Omdat wij niet native ontwikkelen scheelt het veel tijd en kosten om voor alle ondersteunde mobiele telefoons een vr app te maken. Deze wordt in de betreffende app stores geplaatst waarna deze door iedereen zijn te downloaden.
Kan ik een virtual reality app laten maken voor Apple of Android?
De mobiele vr apps die wij maken zijn geschikt voor zowel Android als Apple telefoons. De mogelijkheden en capaciteit van mobiele vr apps zijn beperkter. Dit geld in het bijzonder wanneer deze voor elke ondersteunde telefoon geschikt moeten zijn.
Voor welke branches maken jullie virtual reality applicaties?
De toepassingen van virtual reality zijn eindeloos en binnen elk vakgebied waardevol. In technische branches en/of branches waar goede training van belang zijn biedt vr in het bijzonder toegevoegde waarde. Wij ontwikkelen daarnaast virtual reality voor retail, vastgoed, onderwijs, ruimtelijke planning en natuurlijk het onderwijs.
Wat zijn voorbeelden van zakelijke virtual reality toepassingen?
Het visualiseren van complexe ideeën en plannen, het trainen van mensen en het presenteren en verkopen van diensten en producten zijn slechts enkele voorbeelden. Geef uw doelgroep een kijkje achter de schermen en creëer een unieke belevenis met behulp van virtual reality.
Wat voor een virtual reality apps zijn al door jullie gemaakt?
Onze applicaties vallen uiteen in simulatie, interactie, storytelling en informatieverstrekking. Voor Loxa en Berendsen ontwikkelden wij simulatie apps, interactieve apps voor Bell ID en Raypack en voor o.a. American Spirit en Pipelife zogenaamde storytelling applicaties.
Kan ik een virtual reality applicatie van jullie proberen?
Enkele van onze mobiele applicaties zijn in de appstore te vinden. Zoek eens naar Next To Food, Bell ID of Telserv. Veel vr apps zijn echter voor intern gebruik en niet online te vinden. Wilt u eens onze desktop virtual reality proberen dan bent u van harte welkom in Utrecht.
Wat zijn de kosten voor het laten maken van een virtual reality app?
Zoals bij elk technisch complex product en softwareontwikkeling is het geven van een exacte kostenindicatie onmogelijk. Software ontwikkeling begint rond de 10 duizend euro en loopt op naar gelang uw wensen en de complexiteit. Meer specifieke kostenschattingen zijn mogelijk op basis van uw wensen, neem daarvoor contact met ons op.
Hoelang duurt het ontwikkelen van een vr app gemiddeld?
Natuurlijk afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van de virtual reality applicatie die u wilt laten maken. Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een mobiele virtual reality applicatie tussen de 4 en 16 weken. Desktop applicaties kosten vaak wat meer tijd, gemiddeld ergens tussen de 8 en 24 weken.
Ontwikkelen jullie alle virtual reality zelf?
Ja, wij hebben een team van 3D designers, programmeurs en andere creatives. Alle benodigde skills voor het laten maken van een virtual reality applicaties zijn bij ons te vinden. Van idee tot uitvoering naar presentatie. Ons team bestaat inmiddels uit 20 man en groeit gestaag.
Wat is het verschil tussen een mobiele en een desktop vr applicatie?
Mobiele applicaties vergen een zware desktop computer en bril zoals HTC Vive of Oculus Rift. Deze zijn vooral geschikt voor complexe virtual reality toepassingen zoals trainingen. De kosten en ontwikkeltijd zijn hoger dan bij een mobiele applicatie. Mobiele vr-apps zijn geschikt voor eenvoudige virtual reality zoals 360 video en 3D animatie. De kosten zijn lager en de verspreiding is eenvoudiger voor smartphones.