Augmented Reality Workshop


Leer meer over de techniek die de toekomst gaat bepalen. Ervaar wat er allemaal al mogelijk is en ontdek hoe de technieken van toepassing kunnen zijn op jouw bedrijfsvoering.

Na afloop ontvang je een gratis AR Cardboard.

AR Workshop . . .


Voor wie?


De AR workshop is geschikt voor elke organisatie, zowel commercieel als niet commercieel. De AR workshop gaat in op de geschiedenis en technieken van AR, en hoe het zich zal gaan ontwikkelen in de toekomst.

Onze experts kunnen de workshop volkomen koppelen aan uw branche, waardoor een AR workshop relevant en toepasbaar is voor bijna alle bedrijven.

De AR workshop is schaalbaar tot 30 deelnemers. Vanaf 15 personen wordt de workshop parallel verdeeld over twee groepen. 

Onze expert zijn gespecialiseerd in AR en VR. Als er meer interesse is voor een VR workshop of een combinatie van VR en AR, is dat mogelijk in overleg.

Bekijk:   VR Workshop   of   Neem contact op

Wat leer je?


De AR workshop is vooral bedoelt ter inspiratie. De expert delen hun kennis en ervaring en de doelgroep kan hiervan leren. De expert is er gefocust om de kennis toepasbaar te maken, zodat opgedane kennis gebruikt kan worden in de praktijk.

Na de workshop weet u het volgende:

 • De verschillende AR technieken
 • De geschiedenis van AR
 • Praktische toepassingen en voorbeelden
 • Toepassingen voor jou organisatie
 • De toekomst van Augmented Reality

Bekijk ook:   AR lezingen      VR lezingen     VR Workshop

Praktische informatie workshop


De AR workshop duurt ongeveer 4 uur.  Heb je specifieke wensen, dan stellen wij graag een passend programma samen.

Zo is het mogelijk om developers mee te nemen voor en meer technische workshop. Of kunnen we de AR workshop combineren met VR.

De AR workshop heeft een praktisch deel en een theoretisch deel, waarin zo goed mogelijk de koppeling wordt gemaakt met uw branche.

 

Wat zijn jouw wensen?    Neem contact met ons op

AR workshops: laat je inspireren!

VRAAG OFFERTE AAN

Waarom een spreker boeken bij de Expert?

AR workshops op maat

Je geeft net zo veel uit handen als je wil. Weet je niet precies wat je wil? Neem dan contact op met één van onze experts voor een vrijblijvend advies. Wij hebben voor elke gelegenheid een geschikte workshop en kunnen nagenoeg elke branche koppelen aan AR.

Ervaren experts

De AR workshop staat onder leiding van experts met ervaring in zowel VR als AR.  Het gaat vooral om theorie, toepassing en inspiratie en in mindere mate om het technische gedeelte. Indien je een meer technische workshop wil kunnen wij een developer meenemen voor het technische gedeelte.

Event oplossing

Op events verzorgen wij jaarlijks honderden events in binnen- en buitenland in combinatie met AR en VR. Hiervoor hebben wij speciale event-oplossingen ontwikkeld voor een soepel verloop. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een oneindig aantal mensen gelijktijdig VR content te kunnen bekijken met ons product VR Sync.

Kosten AR Workshop


De kosten voor een AR workshop zijn afhankelijk van jouw wensen en behoefte. De kosten zijn gebaseerd op het onderstaande:

 • Locatie
 • Duur
 • Deelnemers
 • Benodigde hardware
 • Ondersteunend personeel

Wij stellen graag een programma op maat samen, dit perfect past bij jouw organisatie.

AR Workshop aanvragen

Voorbeelden van onze volledig verzorgde events


Salesforce

Beginnend met een workshops over big data en AI, spraken we in een interactieve workshop over AR en VR, waarbij aanwezigen geïnformeerd en geïnspireerd werden.

LEF

Tijdens dit event lieten we de aanwezigen zelf bouwen en plannen in een virtuele omgeving. Met onze RWS AR app boden we informatie aan m.b.t. leidingen en vluchtroutes.

Met onze graafmachine simulatie lieten we de participanten een blik laten werpen op de toekomst van VR en AR in educatie en simulatie.

PwC

Wij organiseerden de afgelopen jaren meerdere events bij Pricewaterhousecoopers, waar bezoekers op zakelijke én vermakelijke wijze kennismaakten met VR & AR.

Ons team


Deze experts staan voor jou klaar. Zij hebben alles in huis voor een indrukwekkend eindresultaat.

Neem contact op


Wilt u meer informatie of de mogelijkheden voor uw organisatie ontdekken? Wij staan u
graag te woord en ontvangen u het liefst bij ons op kantoor in Utrecht. Ervaar onze oplossingen,
raak geïnspireerd en zoek samen met ons naar een impact voor uw organisatie.

Info


VR Expert
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
+31 30 71 16 158
info@vr-expert.nl

Aanvullende informatie

Augmented reality workshop

Augmented reality, dat is waar Apple tijdens de introductie van de iPhone X zo enthousiast over was, en waar de kinderen in de buurt wild van zijn door Pokémon Go figuurtjes op straat en Albert Heijn kaartjes in de supermarkt. Toch is er nog veel onbekend over augmented reality, in een AR workshop wordt aan de hand van praktijksituaties en diverse AR apps precies uitgelegd wat er mogelijk is met deze technologie. Daarnaast zijn AR workshops uiteraard ook gewoon leuk om een keer mee te maken!

Hoe werkt een AR workshop?

Niet alle augmented reality workshops zijn hetzelfde. Sterker nog, ze zijn allemaal compleet uniek! Dat komt ten dele door de selectie uit de vele AR apps die er bestaan, maar het draait vooral om de deelnemers.

Wanneer je niet eerder een AR app met eigen ogen hebt gezien is dat een wonderbaarlijke beleving. Een digitaal figuur die naast jouw vriend of collega staat is toch heel bijzonder om voor het eerst mee te maken. Maar als die eerste kennismaking voorbij is zal er naar de inhoud worden gekeken. Tijdens AR workshops kun je met verschillende apparaten experimenteren, van een Cardboard AR bril voor je eigen smartphone tot aan een professionele Daqri AR bril die in de industriële sector wordt gebruikt om complete gebouwen te realiseren. Zo kun je ontdekken wat er mogelijk is met eenvoudige apparaten en met professionele oplossingen waar je niet eens van wist dat ze bestonden!

Waar kun je augmented reality workshops organiseren?

Eigenlijk kun je overal AR workshops organiseren, het is wel handig als er flink wat ruimte beschikbaar is. Je kunt tegenwoordig namelijk 3D objecten in de ruimte plaatsen, denk aan een virtuele auto die op ware grootte voor je staat. Dat wordt in een klein kantoortje toch lastig, zeker in een groep. In principe kun je een augmented reality workshop zowel binnen als buiten organiseren, het is wel zo prettig als het droog blijft!

Direct aan de slag tijdens een AR workshop

Met deze tips kun je een augmented reality workshop organiseren waar iedereen iets van zal opsteken:

 1. Bepaal de doelgroep, voor wie is de AR workshop bedoeld?
 2. Wil je gebruik maken van je eigen apparaten, van professionele apparatuur of beiden?
 3. Zijn er toepassingen die je zeker aan bod wilt laten komen? Geef dat aan bij de organisatie die de AR workshop voor je zal uitvoeren.
 4. Kleed het evenement leuk aan, zorg dat de omgeving aansluit bij de augmented reality beelden.
 5. Voor onderzoek naar de mogelijkheden om zakelijk gebruik te maken van AR moet je zeker de doelstellingen duidelijk vooraf definiëren.

Informeer VR Expert naar de mogelijkheden en de tarieven voor een AR workshop bij jou in de buurt.

Augmented reality spreker

Hoeveel kennis heb jij van augmented reality? Laten we eerlijk zijn, met dagelijks zoveel nieuwe ontwikkelingen is het haast niet meer bij te houden. De HoloLens van Microsoft is oud nieuws, terwijl de Mixed Reality bril van Magic Leap nog niet in zicht is. Daartussen bevinden zich allerlei producten, diensten en toepassingen waarvan we de meeste al snel weer vergeten zullen zijn. Een ar spreker boeken kan dan de oplossing bieden. Een ar keynote speaker is een professional die de “toegevoegde werkelijkheid” van binnen en van buiten kent, en deze op een begrijpelijke wijze kan uitleggen. Daarom kun je een augmented reality spreker boeken die doelgericht een presentatie kan geven zodat je zelf niet alles uit hoeft te zoeken. Want die filters over je gezicht op een smartphone zijn leuk om mee te spelen, maar augmented reality heeft nog veel meer te bieden.

Waarom een augmented reality spreker boeken?

Je kunt via Google heel veel vinden over augmented reality, maar het is wel een kwestie van door de ar bomen het ar bos niet meer kunnen zien. Het is al lastig om Virtual Reality en Augmented Reality uit elkaar te houden, en wat is Mixed Reality eigenlijk? Een ar keynote speaker zal de theorie in praktijk brengen, en context geven aan de overvloed aan de beschikbare informatie. Daarbij zal de inhoud afgestemd moeten worden op de doelgroep, want er zijn veel invalshoeken te bedenken.

Wat heeft een augmented reality keynote spreker te melden?

Voor de meeste deelnemers zal een introductie over AR technologie een goede basis leggen, daarbij zal zowel hardware als software belicht moeten worden. Voor een groep developers zal de ontwikkeling van ar apps van belang zijn, marketing professionals zien liever hoe augmented reality een rol kan spelen in marketing en promotie. Het voordeel is dat er volop informatie beschikbaar is, de ar spreker kan op basis van de doelgroep een selectie maken.

AR spreker boeken

Bij een augmented reality spreker boeken moet je niet zomaar een standaard keynote laten afraffelen, je kunt beter kiezen voor een maatwerkoplossing waarbij de participanten ook echt iets opsteken. Daarbij mogen visuals niet ontbreken, een praktijk demonstratie spreekt boekdelen en uiteraard mag interactie met het publiek niet worden vergeten. Want een goede ar keynote speaker zal niet alleen een mooi verhaal vertellen, maar de deelnemers juist inspireren om vragen te stellen en verder te denken in de mogelijkheden die augmented reality ons te bieden heeft, vandaag en in de toekomst.