WUR

Industrie: Onderwijs
Technologie: 360 Video
Toepassing: Visualizer

Vraag

De Universiteit van Wageningen beschikt over een enorme campus waar van alles te zien en te beleven is. De vele studenten op het terrein komen dan ook vanuit de hele wereld. Maar hoe geef je die internationale studenten een goed beeld van de campus en het studentenleven hier? Zij zijn vaak niet in de mogelijkheid om even op en neer te reizen om de universiteit te kunnen bekijken. Samen met Wageningen University & Research (WUR) zijn we opzoek gegaan naar een oplossing om internationale studenten te enthousiasmeren om op de campus te komen studeren.

''Ondertussen is de video ruim 6000 keer bekeken op het YouTube-kanaal van de universiteit en wordt deze herhaaldelijk ingezet ter promotie van de school''

Oplossing

Om aankomende studenten op een innovatieve manier een goed beeld van de campus te geven, hebben wij een 360-graden tour gemaakt over het terrein. Op deze manier wordt er een uniek kijkje achter de schermen gegeven over het leven van een student op de campus. Omdat je met een virtual reality film wordt meegenomen in een ervaring, krijgt de kijker echt even het gevoel dat hij of zij daadwerkelijk op desbetreffende locatie aanwezig is.

Resultaat

Wageningen University & Research heeft de 360-graden video tour gedeeld op hun social media kanalen en website. Ondertussen is de video ruim 6000 keer bekeken op het YouTube-kanaal van de universiteit en wordt deze herhaaldelijk ingezet ter promotie van de school. Naast de video hebben wij het WUR honderd bedrukte cardboards geleverd, volledig in de huisstijl van de universiteit.