Total

Industrie: Oliemaatschappij
Technologie: VR
Toepassing: 360°video

Vraag

Om een interne innovatie dag op een gepaste manier af te sluiten, was Total E&P Nederland op zoek naar een passend presentje voor haar werknemers. Er werd al snel gekozen voor een gepersonaliseerde VR bril.

"Een virtuele tour over het productie boorplatform"

Oplossing

Wij werden ingeschakeld om 200 Cardboards te voorzien van een Total E&P Nederland ontwerp. Op de zijkant van de bril is een link en QR-code gedrukt, die doorverwijst naar een 360-graden video.

Een helikopter naar een boorplatform van TOTAL laten vliegen is een kostbare zaak. Om de werknemers van Total E&P Nederland het platform toch te kunnen laten zien, werd dit als onderwerp van de 360-graden video gekozen.

Resultaat

Er waren reeds 360-graden foto’s van het boorplatform, dus hier maakte we een selectie uit van vijftien foto’s. De foto’s dienden als basis voor de 360-video met een lengte van twee minuten. Op basis van de verschillende foto’s krijgt de kijker een virtuele tour over het productie boorplatform. De grafische elementen geven aan waar de toeschouwer zich op dat moment bevindt op het boorplatform. Geluidseffecten van de zee en van de machines dragen bij aan de beleving.