The Blue Curaçao Experience

Industrie: Food & Beverage
Technologie: VR
Toepassing: VR Experience

Vraag

Waarschijnlijk heb je wel eens van de likeur Blue Curaçao gehoord en misschien ook wel eens geprobeerd in één van de vele cocktails die met deze populaire likeur worden gemaakt. De likeur wordt op Curaçao geproduceerd in het Landhuis Chobolobo. Naast een Curaçao Likeur Distilleerderij tour op dit landhuis, wilde Senior & Co. (het bedrijf achter de Curaçao Likeur) The Blue Curacao Experience  bouwen om zo consumenten op een uitdagende en spelenderwijs de geschiedenis van het bedrijf, de likeur en het productieproces te laten ervaren.

“Word een barman/vrouw door middel van VR en win een gratis Blue Curaçao drankje!”

Oplossing

The Blue Curaçao Experience is een ruimte waarin je allemaal spellen kan spelen. Daarnaast is het  een plaats waar je kan proeven, ruiken en leren over de Blue Curaçao Likeur. In één van de spellen wordt je uitgedaagd om een barman/vrouw te worden in een virtuele realiteit. Je staat achter een bar op het strand en vervolgens word je bekogeld met Blue Curaçao flessen. De flessen moeten worden opgevangen en vervolgens op doelwitten worden teruggegooid. Als je een high-score haalt, krijg je een gratis drankje bij de echte bar naast de speelruimte. Er is uiteraard ook een scorebord dat het spel altijd spannend houdt.

Resultaat

Ramon Oudhaarlem, de operational manager van Chobolobo: “De aantrekkingskracht van het gecreëerde spel groot. Bezoekers zijn enthousiast en de gebruiksvriendelijkheid van de game is super. Wij zijn er ontzettend blij mee!”

Als je de game zelf wilt uitproberen, dan is dat mogelijk. Het kost je enkel een reisje naar Curaçao.