Salesforce

Klant: Salesforce
Agency: Strategy Works
Category: event
Project date: Mei 2018

De vraag

Digitalisering gaat razendsnel. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen organiseerde Strategy Works een tweedaagse masterclass voor de werknemers van Salesforce. Managers, specialisten, directeuren en CEO’s vanuit verschillende bedrijfstakken namen deel aan programma; Enlighten your customers.

Dag één startte met workshops over big data en artificial intelligence.  Deze moest vervolgd worden door een interactieve workshop waarbij aanwezigen geïnformeerd en geïnspireerd worden. Doelstelling was om hen zelf concepten te laten bedenken voor diverse branches.

De oplossing

Wij stelden een drie uur durend programma samen waarbij alle aspecten van zowel virtual- als augmented reality aan bod kwamen.  Om aanwezigen betrokken te houden is er goed nagedacht over een wisselend programma. Naast marktinzichten en theorieën kwamen inspirerende voorbeelden uit diverse branches naar voren.

Na ieder onderdeel werden de deelnemers met hun groep aan het werk gezet  om zelf voor een specifieke branche een uitgebreid VR/AR concept te bedenken. De ideeën werden vervolgens gepitcht, waarna er ruimte was voor feedback.

De executie

Ons event team zorgde ervoor dat er tijdens het eerste gedeelte voor iedere deelnemer een VR bril op tafel lag. Hiermee werden gedurende de presentatie diverse voorbeeldcases getoond. Dankzij onze unieke event software konden de deelnemers eenvoudig zelf de video’s starten.

Gedurende de tweede ronde lag er voor iedereen een smartphone op tafel waarmee de augmented reality ervaringen konden worden bekeken.  Wij hadden hiervoor een selectie gemaakt van AR cases binnen vakgebieden als marketing, techniek en healthcare.

Na het plenaire gedeelte stond het event team klaar om de deelnemers te begeleiden en andere toepassingen te tonen.

Testimonia

”Top presentatie en hulde aan het hele team. Ik ben de masterclass aan het promoten voor herhaling in de UK en de VS.’

– Gerard Braat, PhD MSc, Program Architect – Salesforce

“Ons hele team vond het een hele goede en leerzame workshop en wij zouden graag weer samenwerken in de toekomst.”

-Adriaan de Bruijn, Strategy Consultant – Strategy Works

Het resultaat

De reacties van de deelnemers en organisatoren op de augmented reality workshop waren uitsluitend positief. De afwisseling tussen theorie en praktijk zorgde voor een prettige balans. Ook waren er enthousiaste reacties over de brainstormsessie. Het vertalen van de overgedragen kennis naar een eigen case zorgde voor een nog beter begrip van de twee technologieën.

Heeft u ook een uitdaging voor ons event team?

Neem contact op!