NuBuiten


Categorie: Applicatie
Project datum: Juli 2018
Project: AR Product visualizer
Inhoud: Interne verkooptool


De vraag

NuBuiten is gespecialiseerd in de verkoop van verschillende houtsoorten. Ook leveren ze buitenverblijven, speeltoestellen, blokhutten, sierbestrating, schuttingen en andere tuinproducten. Om de omvang van het productassortiment visueel inzichtelijk te maken voor consumenten werd ons gevraagd een deel van het assortiment in een AR app te plaatsen.

De oplossing

Voor NuBuiten hebben we een app ontwikkeld met een koppeling aan het reeds aanwezige CMS. Om de app niet te zwaar te maken werden alleen de twintig meest populaire producten opgenomen in de applicatie. Zo kunnen consumenten op een eenvoudige wijze kennis maken met de app. Het is mogelijk om andere modellen direct via de applicatie te downloaden. De tuinmeubelen kunnen op ware grootte geplaatst worden op de gewenste locatie, zodat de consumenten een duidelijk beeld van het product krijgen. Het is ook mogelijk om zowel de kleur als het materiaal van het object aan te passen.

De uitwerking

Alle informatie waaronder namen, prijzen en de 3D objecten die gebruikt werden in de augmented reality visualizer zijn door NuBuiten aangeleverd. Zo konden we ons richten op aspecten zoals de gebruikersinterface, het CMS en de augmented reality functies. Ook werden extra opties aan de applicatie toegevoegd:

 

  • Augmented reality meetlint: het meetlint biedt een handige extra functie aan de gebruiker. Door de telefoon te bewegen van links naar recht kun je afmetingen bepalen tussen twee punten in centimeters.
  • Favorieten lijst: het is mogelijk voor de gebruiker om in te loggen tijdens het gebruik van de app en zo een persoonlijke favorieten lijst samen te stellen. Deze lijst zal automatisch gesynchroniseerd worden met de persoonlijke account.
  • Statistieken: Als laatste beschikt NuBuiten dankzij de app over statistieken waar het gedrag van gebruikers in te zien is. Daarmee is het direct inzichtelijk welke producten het meest gebruikt worden in de visualizer, welke producten het meest worden toegevoegd aan de favorieten lijst en nog veel meer.

Heeft u ook een uitdaging voor ons applicatie team?

Neem contact op!