Nohnik

Industrie: Architectuur
Technologie: AR

Vraag

Is het mogelijk om het eindplaatje van een project al bij de beginfase te laten zien? In deze tijd; absoluut. Het architectuur bedrijf Nohnik creëerde tien scenario’s waarmee duurzame energie kon worden opgewekt. Om het besluitproces over de scenario’s te versimpelen wilde Nohnik deze plannen visualiseren.

"Het eindplaatje al bij de beginfase laten zien"

Oplossing

Nohnik had tien scenario’s bedacht om energie op te wekken door middel van zonnepanelen en windturbines. Om dit te visualiseren werd een augmented reality app gecreëerd. De technologie van de ARKit werd gebruikt voor deze app, waardoor de scenario’s op locatie konden worden laten zien zonder dat er een marker nodig was. Door middel van de app konden bewoners en beleidsmakers de impact van de scenario’s ervaren zonder dat het gebouwd was.

Resultaat

Door het visualiseren van de scenario’s kon Nohnik een beter beeld geven van de uiteindelijke impact die de scenario’s zouden hebben. Alle partijen konden precies zien wat de mogelijkheden waren en konden op basis hiervan beslissingen nemen. Dit leidde tot een versimpeld en versneld besluitproces.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!