Huawei

Samenwerking met EventRent
Industrie: Telecom
Technologie: VR
Toepassing: Evenement

Vraag

Na een succesvolle introductie van het 5G-netwerk tijdens Huawei’s evenement ‘5G Is Now’, wilt Huawei nu de volgende stap nemen in het tonen van de voordelen van het 5G-netwerk. Dit willen zij doen door middel van Cloud VR dat werkt op het 5G-netwerk. Met Cloud VR is er geen krachtige computer meer nodig voor het spelen van zware VR games, een verbinding met de cloud is voldoende. Door het 5G-netwerk lopen de games soepel en is er nauwelijks latentie. Om de voordelen van het 5G-netwerk en Cloud VR te laten zien, is er een VR game ontwikkeld voor tijdens de ‘5G Is On’ Roadshow van Huawei.

"Vlieg door een virtuele wereld en ervaar de kracht van het 5G-netwerk"

Oplossing

Start de game, ontdek drie verschillende virtuele omgevingen en verzamel zoveel mogelijk muntjes tijdens je reis.Vlieg langs bergen, verken een onderwaterwereld en beweeg je tussen de sterren en planeten. In elke omgeving merk je een andere snelheid en latentie. Je begint namelijk bij 3G, gaat door naar 4G en tenslotte naar 5G, waar je de kracht van het netwerk ervaart.

De virtuele wereld komt tot leven door het gebruik van een Oculus Go. Daarnaast combineert het spel de virtuele en fysieke wereld, doordat je enkel kunt bewegen in het spel door ook jouw lichaam te bewegen. Dit komt door de toevoeging van de ICAROS Pro. Met dit apparaat wordt het gevoel nagebootst alsof je daadwerkelijk vliegt.

Resultaat

Nicole Leeflang, van EventRent, vertelde ons: “De VR content heeft de ervaring van de roadshow aanzienlijk verbeterd. Door het VR gedeelte werd er meer entertainment en verwondering toegevoegd aan het technische gedeelte, wat vaak slechts droge informatie sessies zijn. Bezoekers verlieten de truck met een wow-gevoel door de nieuwe en innovatieve ervaring. De dynamische en meeslepende omgeving die VR Owl heeft gecreëerd laat de Cloud VR technologie goed zien. Ook begrijpen de bezoekers veel beter de potentie van de Cloud VR technologie door de VR ervaring.”