Beuk Horeca

Klant: Beuk Horeca
Categorie: Virtual reality
Project date: Juni 2018

De vraag

Beuk Horeca is een totaalleverancier gericht op de levering en service van Horeca-apparatuur, koel- en grootkeukentechniek. Tijdens het verkoopproces krijgt de klant tekeningen en 3D renders van het ontwerp van de keuken te zien. Om deze renders meer tot verbeelding van de klant te laten spreken zocht Beuk Horeca naar een moderne manier om dit proces te optimaliseren.

De oplossing

Samen hebben we gewerkt aan een interactieve oplossing om de keukens van Beuk Horeca te visualiseren. In Unity hebben we een softwareprogramma ontwikkeld voor de HTC Vive, waarin de eigen tekeningen gemakkelijk worden omgezet naar een virtuele wereld. In de virtual reality ervaring kunnen klanten van Beuk Horeca alvast een wandeling maken door hun samengestelde keuken en interacties uitvoeren met de apparatuur.

Ook kan de look & feel van het ontwerp gedurende de ervaring worden aangepast. Denk hierbij aan de tegels op de muur, de vloer en er kunnen attributen worden toegevoegd zoals pannen, borden en voedselwaar.

De executie

Beuk Horeca heeft zelf een database ontwikkeld waarin hun catalogus is opgenomen. De 3D renders van de producten zijn hierbij opgesplitst in kleine stukjes. Onze software legt vervolgens relaties tussen de tekeningen, de producten en de interacties. Al deze gegevens worden gezamenlijk omgezet naar een virtuele wereld

Resultaat

Oorspronkelijk wilde Beuk Horeca slechts voor een aantal producten interactie mogelijk maken; dat is uitgegroeid dat de totale database. We hebben er voor gezorgd dat de software dermate simpel in gebruik is zodat Beuk Horeca zelf nieuwe producten kan toevoegen aan het programma.

Het is de bedoeling dat de VR-ervaring onderdeel wordt van het verkoopproces. Er zijn tevens diverse tools toegevoegd zodat er tijdens de experience screenshots en video’s kunnen worden gemaakt om mee te geven aan de klant.

Deze nieuwe manier van presentatie zorgt voor een soepeler ontwerp en verkoopproces. Klanten krijgen een beter beeld van het eindproduct en Beuk signaleert eventueel issues in een vroeg stadium. Deze manier van presentatie heeft het gehele bedrijfsproces naar een hoger niveau getild.

Heeft u ook een uitdaging voor ons virtual reality team?

Neem contact op!