Olssen


Categorie: Applicatie
Project datum: Juli 2018
Project: AR Product visualizer
Interne: Interne verkoop tool


De vraag

Olssen verkoopt al sinds 2004 allerlei types en formaten lockers. Van groot tot klein, van hout tot metaal, je zult het allemaal tegenkomen in het uitgebreide productassortiment. Maar je koopt niet zomaar een locker, de klanten willen de keuze maken voor een ontwerp en afmeting die aansluit bij de locatie en de inrichting.

Olssen wilde dit proces op een eenvoudige wijze visueel maken met als doel de drempels voor verkoop weg te nemen.

De oplossing

We ontwikkelden voor Olssen een iOS app met daarin drie onderdelen:

  • Meten

Een virtueel meetlint zal de ruimte scannen waardoor er een nauwkeurige afstand in centimeters tussen twee punten bepaald kan worden. Dan weet de klant direct dat een locker in de ruimte zal passen.

  • Augmented reality visualizer

De lockers uit het assortiment die in de app opgenomen zijn kunnen in de ruimte worden geplaatst op ware grootte. Het is mogelijk om meer lockers tegelijkertijd weer te geven. Ook kunnen kleuren en materialen aangepast worden door de gebruiker. Daarmee kan de klant een duidelijk beeld krijgen van de lockers op de werkelijke locatie, en bepalen of het formaat overeenstemt met de ruimte. Daarnaast is er een functie opgenomen in de app die het mogelijk maakt om screenshots te maken met als doel de visualisatie op een later tijdstip eenvoudig te kunnen delen met andere personen.

  • Offerte aanvraag

Wanneer klanten een goede impressie hebben gekregen dankzij de AR applicatie kan direct de volgende stap worden genomen. Om ervoor te zorgen dat meer klanten een offerte aanvragen is het mogelijk om dit direct vanuit de app te doen. Het is een volledige aanvraag inclusief aantal, kleurstelling etc. De klant hoeft alleen nog maar de naam en het email adres in te vullen.

De uitwerking

We ontwikkelden een CMS dat de klant in staat stelt zelf aan de slag te gaan. Olssen kan inloggen op het portaal met de computer en de gewenste data toevoegen.

Het is mogelijk om nieuwe 3D modellen toe te voegen aan de visualizer, evenals prijsinformatie, omschrijvingen en promoties. Het ontwerp van de applicatie is gebaseerd op de website en huisstijl van Olssen zodat het een uniforme ervaring biedt.

Heeft u ook een uitdaging voor ons applicatie team?

Neem contact op!