4 Seasons Outdoor

Samenwerking met CreaUnit
Industrie: Retail
Technologie: Applicatie
Toepassing: Showroom

Vraag

Het bedrijf 4 Seasons Outdoor (4SO) verkoopt hoogwaardig tuinmeubilair. In de stores maakt 4SO gebruik van points of sale (POS). Dit zijn interactieve zuilen waarop haar producten o.a. als 3D modellen zijn weergegeven. Omdat de applicatie veel problemen vertoonde, zoals een trage reactiesnelheid en haperingen, werd ons gevraagd om de software te verbeteren.

De interactieve zuilen staan in 60 winkels, wereldwijd "

Oplossing

De belangrijkste verbeterpunten waren de snelheid, de gebruiksvriendelijkheid en het aantal functionaliteiten. In samenwerking met CreaUnit, verantwoordelijk voor het hernieuwde design, heeft ons development team een geheel nieuw software systeem gebouwd.

In de applicatie is de catalogus van 4SO te zien. Iedere tuinset kan geselecteerd worden en op diverse manieren in een raster worden geplaatst. Dit kan per onderdeel, waardoor de kijker de indeling van de tuinset zelf kan maken, maar er kan ook worden gekozen uit standaard combinaties.

Door de functionaliteit object snapping toe te voegen, sluiten de meubels geautomatiseerd op elkaar aan. Het product is vervolgens met de gewenste indeling, aan de hand van finger-touch, in 360-graden te bekijken en kan er worden ingezoomd.Ook is de functionaliteit mix and match toegevoegd, hiermee kunnen diverse tuinsets en meubels worden gemixt.

Resultaat

4SO is erg blij met het resultaat. De interactieve zuilen staan in haar 60 stores, wereldwijd. Door het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid wordt de zuil veelvuldig gebruikt door consumenten. In de toekomst zullen nieuwe producten door ons worden toegevoegd aan de catalogus.