360 Graden Video laten maken

 

Wij ontwikkelen hoogwaardige 360 graden video’s met gebruik van de nieuwste techniek op het gebied van virtual reality. Ongeacht uw wensen en budget dragen wij zorg voor een memorabel eindresultaat.

 

Ons team heeft tientallen vr producties afgerond en kent als geen ander de (on)mogelijkheden van virtual reality.  Rijdend, vliegend, creatief met visuele effecten leveren wij uniek werk.

 

De mogelijkheden van 360 video’s

Bij een standaard 360 graden video wordt gebruikt gemaakt van een speciale camera met meerdere lenzen. In postproductie wordt deze aan elkaar geplakt, het zogenaamde stitchen. De 360 graden video is te bekijken via mobiel, social media en uw website. De meest indrukwekkende ervaring heeft de kijker met een vr bril zoals de Samsung Gear VR of (branded) Google Cardboard.

VR Expert heeft als 360 video bedrijf een ruime ervaring met het maken van virtual reality films. Bij het maken van een VR film denken we daarom actief mee met de mogelijkheden. De doelstelling van de video staan hierbij centraal. Binnen de kaders van het budget, de gewenste look-and-feel en de omgeving waar de 360 video in gemaakt moet worden zullen we alle mogelijkheden benutten om een geweldig eindresultaat te realiseren.

 

360 graden video

Een 360 video is een passieve ervaring waarbij de kijker geen invloed heeft op het verloop. U heeft de regie in handen en er zijn geen interactiemogelijkheden. Zo kunt zelf de duur van de video bepalen en uw boodschap overbrengen met de gewenste timing. Op de pagina virtual reality film vind u meer informatie.

VR Expert helpt u graag verder bij het maken van een 360 graden video. U heeft de regie en wij laten u de mogelijkheden van 360 video’s zien en creëren een geweldig eindresultaat waar uw organisatie nog lang plezier van heeft.

 

360 virtuele tour maken

Een virtuele tour kan zowel video’s als 360 graden foto’s bevatten. De kwaliteit van foto’s laatste is vaak hoger omdat hierbij een high-end DSLR camera gebruikt wordt. De meest bekende vorm van een virtuele tour is Google Business view.  

VR Expert kan het maken van een virtual tour voor u uitvoeren. Bij het maken van de 360 virtuele tour wordt professioneel cameramateriaal ingezet om de beste 360 video te realiseren. De medewerkers denken actief mee om uw huis, kantoor of winkel zo goed mogelijk in beeld te krijgen!

 

3D animaties

Naast de mogelijkheid om 360 video’s te maken hebben wij een aparte 3D afdeling die in staat is  om met de computer 360 graden omgevingen te creëren. Hierbij is creatief gezien meer mogelijk maar het realisme ten opzichte van echte beelden is lager. Het is natuurlijk mogelijk om videobeelden te combineren met 3D beelden voor een interessante ervaring.

3D Renders

Wij kunnen ook prima uit de voeten met uw 3D tekening of modellen. Deze zetten wij om naar een virtuele wereld waar wij een 360 graden experience creëren. Wij zetten in het model of de tekening een videopad uit. Het eindresultaat is een video die geschikt naast vr ook geschikt is voor web, mobiel én social media.

 

Alles in huis voor een perfecte 360 video

Ons team bestaat uit creatives met achtergronden in film, 3D, animatie en programmeren. U vind alle disciplines op één plek. Van idee tot presentatie zijn wij volledig betrokken. Deze multidisciplinaire aanpak zorgt voor een prettige en probleemloze samenwerking.

VR Expert heeft ervaring met het maken van 360 video’s voor uiteenlopende organisaties. Met deze ervaring zijn we in staat om iedere keer weer een unieke ervaring te realiseren bij het maken van een nieuwe video.

Of het nu gaat om een 360 graden filmpje voor de introductie van een nieuw product, of juist om een bedrijfspresentatie inclusief uitgebreide tour. Benieuwd naar specifieke voorbeelden in uw branche? Neem gerust contact op, we laten u graag een een aantal 360 graden video’s zien!

Kosten van een 360 graden video

Een belangrijke vraag die afhankelijk is van uw wensen. Producties variëren van eendaagse producties in een Nederlands weiland tot meerdaagse in de Franse Alpen. De kosten van de producties varieert dan ook per project.

Voordat we aan de slag gaan met het maken van een 360 film geven we u graag een beeld van de kosten van de video. Als u een beperkt budget heeft voor de video, dan denken we graag met u mee om de kosten voor de 360 graden video te drukken. Ongeacht uw idee en budget leveren wij altijd kwaliteit.

 

Veelgestelde vragen

 

Welke camera gebruiken jullie voor het maken van 360 graden video?

Afhankelijk van de situatie, het budget en de wensen van onze klanten kiezen wij onze apparatuur. Wij filmen 360 graden met zowel GoPro installaties als high-end camera’s zoals de Nokia OZO. Recent hebben wij de Z Cam S1 aangeschaft waarmee wij eenvoudig, hoge kwaliteit video kunnen schieten.

 

Welke resolutie worden de 360 graden opnames gemaakt?

Standaard schieten wij in 4K met al onze set-ups. Met de OZO en Z Cam hebben wij tevens de mogelijkheid om in 6K te schieten. Dit zorgt voor een nog scherpere weergave maar is niet geschikt voor alle afspeelapparaten.

 

De resolutie van een 360 video’s valt tegen, hoe kan dat?

De totale resolutie van 4k wordt gedeeld door 360 graden waardoor er effectief minder resolutie in beeld is.

 

Hoeveel frames per seconden zijn de 360 films?

In de meeste gevallen wordt het bronbestand in 60 frames geschoten. Afhankelijk van het afspeelapparaat brengen wij dit terug naar 30 frames. Zo heeft de Samsung Gear VR het vaak moeilijk met 4K en 60fps. Een soepele weergave is belangrijker dan het aantal frames.

 

Gebruiken jullie ook 360 graden geluid?

Ja, wij hebben een speciale ambisonic microfoon die in staat is spatial audio op te nemen. Dit houdt in dat wanneer de kijker zijn hoofd draait het geluid meebeweegt. Dit effect komt het beste terecht wanneer met een hoofdtelefoon geluisterd wordt.

 

Kunnen er ook effecten worden toegevoegd aan 360 video?

In de postproductie is veel mogelijk. Denk aan het weergeven van tekst of iconen maar ook 2D media zoals foto’s en video’s. Zo kan de de ervaring aangevuld worden en gaat het geheel meer leven.

 

Wordt er muziek bij de 360 film aangeboden?

Via diverse kanalen kan eenvoudig en relatief goedkoop muziek gekocht worden. Daarnaast hebben wij binnen ons netwerk diverse muzikanten voor een custom audio track.

 

Leveren jullie een voice-over bij de video?
Wij doen dit niet zelf maar werken met een betrouwbaar en veelzijdig voice-over bureau. Deze biedt tegen schappelijke tarieven professionele voice overs.

 

Waarmee kan ik de 360 video allemaal kijken?

De mooiste ervaring heeft u met een virtual reality bril. De video kan echter ook afgespeeld worden via YouTube, Facebook en op uw website geplaatst worden. Wij maken ook virtual reality apps waarmee u eenvoudig de video kunt tonen.

 

Meer achtergrondinformatie.